هفته‌های قبل در مورد کند بودن روند امور اداری در آلمان برایتان گفته بودم، و آلمان را به‌خاطر وجود قوانین سخت‌گیرانه و دقیق در شروع کار، به قتلگاه استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا تشبیه کردم.

اما این هفته می‌خواهم از مطالب قبلی کمی فاصله بگیرم و به مهم‌ترین نمایشگاه حوزه علم و تکنولوژی که در همین کشور آلمان برگزار می‌شود بپردازم؛ ایفا!

ایفا مهم‌ترین رویداد تکنولوژی در جهان است. نمایشگاهی که در آن، جدیدترین محصولات الکترونیکی، لوازم خانگی و دستاوردهای کمپانی‌های فعال در این حوزه به نمایش گذاشته می‌شود. شروع ایفا به سال ۱۹۲۴ برمی‌گردد و این نمایشگاه برای سال‌های زیادی، هر دوسال یکبار برگزار می‌شد. اما از سال ۲۰۰۵ مجددا تصمیم بر این شد که هر ساله در اواخر ماه آگوست یا اوایل ماه سپتامبر، این نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه‌های برلین برگزار شود.

از اهمیت ایفا همین قدر بگویم که آلبرت آینشتاین (انیشتین خودمان) هم در این نمایشگاه حضور داشته است.

امسال من برای چهارمین بار در این نمایشگاه حضور پیدا کردم تا با جدیدترین ساخته‌های بشر از نزدیک آشنا شوم. ایفا برای ما ایرانی‌ها، نمایشگاه متفاوتی است، چراکه در ایفا همه اپراتورهای بزرگ اروپا حضور دارند اما سیمکارت نمی‌فروشند. همه ارائه دهندگان اینترنت حضور دارند اما عضوگیری نمی‌کنند. شرکت‌های بزرگ حضور دارند اما خبری از خودکار و تقویم اشانتیون نیست. در ایفا، دستاوردهای کمپانی‌هاست که برایشان تبلیغ می‌کند.

این دستاوردها زمانی بیشتر در ذهن شما می‌نشیند که مدیران شرکت‌ها، با رد شدن از مرز خلاقیت، در غرفه‌هایشان دست به فعالیت‌های عجیب و غریبی می‌زنند تا محصول، نوآوری یا ایده‌شان را به زبان ساده و عملی به مخاطبان نشان دهند.

مثلا اگر قرار باشد یک کمپانی در نمایشگاه ایفا از پهپادهای خود با قابلیت حمل مسافر رونمایی کند، محدودیتی برای پرواز واقعی با مسافر این پهپادها در سالن وجود ندارد و انجام می‌گیرد.

اتفاقا یکی از مواردی که نمایشگاه ایفا را جذاب کرده، همین رقابت کمپانی‌ها برای داشتن غرفه‌های بهتر است.

جایی که هر سال در سالن هر کمپانی، فعالیت‌های مختلفی برای سرگرم کردن بازدیدکنندگان طراحی و اجرا می‌شود. حضور در ایفا، به من این دید را می‌دهد که کدام کمپانی در حال حرکت رو به جلوست، کدام کمپانی در حال درجا زدن است و کدامیک، کم‌کم از خاطرات محو می‌شود. نام‌های بزرگی در ایفا حضور دارند، که هر کدامشان در حوزه کاری خودشان از غول‌های تکنولوژی محسوب می‌شوند، اما در ایفا نام‌ها نقشی بازی‌ نمی‌کنند، بلکه ایده‌های اجرا شده که در معرض نمایش قرار دارند، عیار واقعی هر کدام از این شرکت‌ها را به بازدید کنندگان نشان می‌دهند.

در ایفا می‌توان به راحتی، حرکت رو به جلوی کره‌ای‌ها، ساکن ماندن آلمان‌ها و رو به افول بودن ژاپنی‌ها را حس کرد. اما چیزی که حتی در ایفا هم نمی‌توان به صورت واضح فهمید، وضعیت کلی چینی‌هاست که آیا واقعا در این حدی که نشان می‌دهند پیشرفت کرده‌اند که یکی از قطب‌های تکنولوژی جهان باشند، یا همه این‌ها در ظاهر این‌گونه است و طبل تو خالیست.

نمایشگاه ایفا از ۱۵ شهریور آغاز شده و تا ۲۰ شهریور ادامه پیدا می‌کند. من هم از این نمایشگاه گزارش‌های ویدئویی زیادی برای علاقه‌مندان به تکنولوژی تهیه کرده‌ام که در سایت آپارات منتشر شده‌اند. اگر به تکنولوژی علاقه‌مند هستید، این ویدئوها را از دست ندهید.

 

برای مطالعه مطلب در نسخه pdf روزنامه، روی عکس کلیک کنید